Allereerst wil ik je laten weten dat de Knaagstal geen handelsstal is en de paarden niet komen om doorverkocht te worden.

Helaas komt het wel voor dat sommige paarden en pony’s niet geschikt blijken voor het doel waarvoor ze op de Knaagstal terecht komen, niet passen in de kudde en leefomstandigheden of het werk en de drukte teveel voor ze is (geworden).

Voor deze paarden zoek ik een ander thuis waarvan ik vrijwel zeker moet zijn dat het paard een goede plek heeft waar hij wél tot z’n recht komt en krijgt wat hij nodig heeft. Het is dus niet zo dat je zomaar een van de paarden kunt kopen die je leuk vind, het moet echt passend zijn. Voor het juiste adres is de prijs daarom ook niet hoog. Lees de omschrijving van het paard aandachtig door. Denk je echt dat het een match kan zijn dan ben je zeer welkom om kennis te komen maken met het paard of de pony.

Heb je interesse in één van de paarden of pony’s neem dan gerust contact op via mail lucinda@de-knaagstal.nl of bel 06 543 965 96 of app 24/7. Groetjes Lucinda

Jikke (gereserveerd) is een grote zwart bonte tinker merrie van ca 1,65m. De grote vriendelijke reus van stal. Het is een ontzettend lief dier dat geen vlieg kwaad doet. Iedereen kan er zo op. Ze is soms wel een beetje onhandig met haar grote voeten. Met haar 20 jaar niet meer de jongste en dit merken we in haar conditie. Ze kan best een rustig ritje van een uur lopen maar onze 3 uurs avontuurrit haalt ze niet. Echt lessen in de bak is ook best pittig en dit is dan ook de reden dat ik een ander thuis voor haar zoek.
Jikke zou het heel goed doen voor angstige ruiters of mensen met een beperking. Of als 2e paard aan huis voor de partner die niet zo veel ervaring heeft. Ze kijkt echt nergens van op.
Dit lieve paard verdient een plek waar ze oud mag worden met minimaal 1 maatje. Mirco de haflinger is een heel goed vriendje van haar maar het is ook mogelijk de shetlander mee over te nemen waar ze al 17 jaar mee samen is. Die moet niet weg want die loopt in de lesjes en ponyclub mee maar om hen samen te houden is dat wel een optie.
500,- Voor een zorgboerderij of vergelijkbare stichting gratis

Mirco (gereserveerd) is een halflinger ruin van 24 jaar en 1,50m. Hij heeft al een hoop gezien en gedaan in zijn leven en daarom zoek ik een plekje waar hij het rustiger aan mag gaan doen. Lessen in de bak vindt hij niet zo leuk meer, buitenritjes wel maar door zijn conditie doet hij alleen nog 1 uurs ritjes met kinderen en geen volwassenen. Aangespannen en dan vooral in 2span vindt hij geweldig, maar de huifkar vol met kinderen vind ik niet meer eerlijk om hem te laten trekken.
Mirco z’n gebit begint wat gebreken te vertonen waardoor hij hooi maar langzaam kan eten. Dit is niet erg maar in een kudde van meer dan 30 paarden niet zo handig, hij zou dan ook wel wat kilootjes mogen aankomen. Mirco is een hele relaxte pony die heel graag met een maatje samen is. Jikke is hier zijn grote vriendin maar heb je al een leuk vriendje dan is dat natuurlijk ook goed. Hij zou nog prima mee kunnen op rustige buitenritjes met niet al te grote kinderen erop. Ook kinderen met een beperking is voor Mirco absoluut geen probleem. Gewoon als maatje voor je paard en verder geen werk zou ook prima voor hem zijn.
500,- Voor een zorgboerderij of vergelijkbare stichting gratis

Jenny is een grote bruine C pony (ca 1,35m) merrie van 13 jaar. Je hebt echt een klik met haar of juist helemaal niet. Jenny is een pony die volgens mij al het een en ander heeft meegemaakt en niet alleen maar positieve dingen. Toen ze een paar maanden geleden bij ons kwam zou ze zo trappen als je haar aanraakte. Dat is nu helemaal over. Ze is op haar hoede bij toenadering maar in de omgang helemaal geen problemen. Als je met haar aan de hand aan het werk gaat begint ze vertrouwen te krijgen en vindt ze het echt leuk. Rijden in de bak is nog enigszins een uitdaging. Wat in dr kop zit zit niet in dr kont. Als ze niet wil gaat ze gewoon stil staan. Ze doet de verschillende gangen wel maar je moet wel de leiding nemen en vooral eerst zorgen dat ze je vertrouwt. Ik heb zelf echt een klik met Jenny en ben ook met haar aan het werk, ik merk dat ze zich steeds meer op mij gaat richten. Voor het bedrijf is zij niet geschikt. Jenny moet één ruiter hebben en niet elke dag een ander. Op buitenrit waar ze een maatje kan volgen is het totaal geen probleem en is ze stik braaf. Ik denk dan ook dat een ruitertje dat graag buitenritten gaat maken de beste match gaat zijn, liefst waar ze samen met een ander paard mee naar buiten kan. Jenny heeft iemand nodig die rustig is, ze kan vertrouwen maar wel de leiding neemt. Ze is ontzettend sociaal met andere paarden.
750,-

Jessy is een bruin bonte puber merrie van 4 jaar. Ze is ca 1,32 en zal nog wel iets uitdijen. Ze ziet er ontzettend vrolijk uit en dat is ze ook. Toen ze bij ons kwam kende ze nog niks, je kon haar bijna niet eens aanraken, nu is ze de grootste knuffelkont van stal en doet ze zelf haar hoofd in het halster. We hebben al zadels gepast en dit was ook totaal geen probleem. Jessy moet nog een heleboel leren maar leergierig is ze wel. Voor haar is het noodzakelijk dat haar baasje duidelijke ‘paarden’taal tegen haar spreekt. Ze is best wel eens opdringerig en moet je haar even op haar plaats zetten. Als je veel energie in haar gaat steken en met respect met haar omgaat zul je een hele leuke pony aan haar hebben die nog heel lang mee kan. Jessy is onwijs sociaal en wonderbaarlijk genoeg accepteert de hele 30 tallige kudde haar zonder problemen en dat is meestal bij nieuwelingen niet het geval.
750,-

Snoopy is een B pony (ca 1,25m) schimmel merrie van 24 jaar. Snoopy is al heel lang manegepony en is hier eigenlijk wel klaar mee. Al dat getut en gedoe om haar heen en verschillende ruitentjes erop daar heeft ze helemaal geen zin meer in. Snoopy is een beetje een loner. In de kudde loopt ze er middenin maar is toch helemaal in zichzelf. Ze houdt zich niet echt bezig met de andere paarden. In de groepsles is Snoopy vooral naar andere kleine pony’s enorm chagrijnig en bijt ze echt naar ze. Dit is niet zo’n leuk tafereel met beginnertjes op de pony’s die veelal niet meer durven als Snoopy in de les mee loopt. Daarom loopt Snoopy nu alleen nog in de groepjes met wat grotere kinderen en grotere pony’s in de les, dan is het geen probleem. Op buitenrit daarentegen loopt Snoopy als een zonnetje. Ze is rustig, volgt netjes en zou geen stap verkeerd zetten. Oortjes naar voren en genieten. Snoopy zoekt dan ook een ruitertje dat van buitenritten houdt en het liefst bij iemand thuis die ook nog een grotere pony/paard heeft. Ze is niet de jongste maar in topconditie, ze is ook eerder te dik dan te dun want van eten houdt ze wel.
750,-

Vlekje (gereserveerd) super knappe bruinbonte A pony (ca 1,15m) merrie van 17 jaar. Vlekje is een eigenzinnige pony. Met een rustig zeker ruitertje op haar rug loopt ze prima mee in de les, maar met te onervaren onzekere kinderen laat ze het gewoon afweten. Ze gaat stil staan en doet niks of ze neemt ineens een spurt en in de winter zit daar nogal eens een bok bij. Voor de lessen hier met vooral beginners is zij dus niet ideaal wat ik erg jammer vind want ik ben zelf echt gek op deze geweldige pony. Ze gaat ook regelmatig met kinderen mee op buitenrit. Dan zit ze vast aan een lijn aan het leidpaard. Dit doet ze super goed. Voor vlekje zoek ik een baasje dat zich niet gek laat maken. Ze zou ook zeker niet misstaan als menpony. Vlekje heeft in het verleden een veulen gehad dus een veulentje mee fokken is ook nog een optie. Vlekje kan ook prima als gezelschapspony en met grondwerk doet ze alles voor je, dat vindt ze echt leuk.
950,-

Amber (gereserveerd) is een super leuke lieve shetlander merrie van 9 jaar. Ze is donkerbruin en ca 85/90cm.
Amber is een onwijs sociaal diertje, een echt kudde dier. In de omgang heel makkelijk. Met kinderen kan ze prima samen alleen met teveel kinderen en gedoe om haar heen raakt ze wel eens geïrriteerd. Ze kan ook bereden worden maar is een echte dribbelaar wat niet heel comfortabel zit voor onervaren ruitertjes. Daarom is ze voor de allerkleinste kinderen op de Knaagstal niet zo geschikt. Voor kinderen die niet zo snel onder de indruk zijn geen probleem en ook als gezelschapspony is ze ideaal.
250,-